Electronic Theatre Controls Inc

How to Clean and Disinfect your SmartFade ML

us-uk_flag.jpg german_flag.jpg france_flag.jpg spain_flag.jpg

English

The information in this post is provided to assist in troubleshooting. Perform work at your own risk. ENSURE ANY POWER FROM DEVICES HAS BEEN DISCONNECTED BEFORE SERVICING ANY EQUIPMENT. If you do not feel comfortable performing the work, please contact us or your local service center. Be aware that ETC and its Affiliates are not responsible for any damage or injury caused by service of our products by anyone other than us or our authorized service providers, and such damage is excluded from the product’s warranty.

NEVER spray any substance directly on any of your equipment!

How to Clean Your Equipment's Work Surface

1. Unplug and/or disconnect power to the equipment. Be sure to shut it down by the recommended methods described in your owners manual.
  2. Use compressed air to clear away dust.
  3. Using a dry microfiber towel or cloth, gently wipe away any remaining dust.
  4. If your equipment has built-in touch screens, they can usually be buffed clean with a dry, microfiber towel or cloth.  If attacking stubborn, stuck on material, try LIGHTLY dampening the towel with a little water (preferably distilled).

How to Disinfect Your Equipment's Work Surface

ETC and HES cannot currently recommend any specific cleaners or disinfectants because nearly all of them can potentially damage the finish, electronics, and/or LCD screens. Thus, ETC and HES cannot be held liable for any damages you incur to your equipment by cleaning/disinfecting it.

However, in light of the current COVID-19/Coronavirus concerns, ETC and HES recommends simply keeping your hands clean when operating equipment as the best preventative measure against contamination. If you feel you must disinfect your equipment, ETC and HES can only direct you to the CDC Website for recommended disinfectants, but please be aware that alcohol or other disinfectants can potentially damage your equipment.

If you use ANY liquid at all (of which we cannot recommend other than water), ONLY use it to lightly dampen a towel in order to clean it. Do NOT apply any liquid directly to any equipment.

Deutsch / German

Die Informationen in diesem Beitrag helfen bei der Fehlerbehebung. Ausgeführte Arbeiten sind auf eigenes Risiko. Stellen Sie sicher, dass die Stromversorgung von Geräten getrennt wurde, bevor Sie mit der Arbeit beginnen. Wenn Sie sich bei der Ausführung der Arbeiten nicht wohlfühlen, wenden Sie sich bitte an uns oder Ihren örtlichen Servicepartner. Beachten Sie, dass ETC und seine verbundenen Unternehmen nicht für Schäden oder Verletzungen verantwortlich sind, die durch die Wartung unserer Produkte durch andere Personen als uns oder unsere autorisierten Servicepartner verursacht werden. Diese Schäden sind von der Produktgarantie ausgeschlossen.

Sprühen Sie NIEMALS Reinigungsmittel oder andere Substanzen direkt auf Ihre Geräte!

So reinigen Sie die Arbeitsfläche Ihrer Geräte

1. Trennen Sie das Gerät vom Stromnetz und sichern Sie das Gerät gegen Wiedereinschalten. Bitte nutzen Sie die in der Bedienungsanleitungen empfohlene Methode um das Gerät runterzufahren.
  2. Verwenden Sie trockene Druckluft um Staub zu entfernen.
  3. Wichen Sie den restlichen Staub mit einem trockenen Mikrofasertuch ab.
  4. Wenn Ihr Gerät über integrierte Touchscreens verfügt, können diese auch mit einem trockenen Mikrofasertuch gereinigt werden. Für hartnäckige Verschmutzungen empfehlen wir einen Touchscreen-Reiniger zu verwenden.

So desinfizieren Sie die Arbeitsfläche Ihrer Geräte

ETC und HES können derzeit keine speziellen Reinigungs- oder Desinfektionsmittel empfehlen, da fast alle möglicherweise die Oberfläche, die Elektronik und/oder die LDC-Bildschirme beschädigen können. Daher kann ETC und HES nicht für Schäden haftbar gemacht werden, die durch das Reinigen oder Desinfizieren an Ihrem Gerät entstehen.

Angesichts der aktuellen Bedenken hinsichtlich COVID-19 / Coronavirus empfiehlt ETC und HES jedoch, beim Betrieb der Geräte die Hände sauber zu halten, um die Kontamination der Oberflächen weitestgehend zu verhindern. Sollten Sie dennoch der Meinung sein Ihre Geräte desinfizieren zu müssen, bitten wir Sie nach entsprechenden Reinigungs- /Desinfektionsmitteln selbst zu suchen.
Bitte beachten Sie jedoch, dass Alkohol oder andere Desinfektionsmittel Ihre Geräte möglicherweise beschädigen können.

Wenn Sie eine Flüssigkeit verwenden, egal welche (wir empfehlen ausschließlich sauberes Wasser), verwenden Sie nur ein sauberes, leicht befeuchtetes Tuch. Tragen Sie KEINE Flüssigkeiten direkt auf das Gerät auf.

Français / French

Les informations dans ce document sont destinées en cas de problèmes. Les manipulations que vous pourriez faire se font sous votre responsabilité. Assurez-vous d’avoir déconnecté l’appareil du courant électrique avant toute intervention dessus. Si vous n’êtes pas sûr des manipulations, merci de contacter votre contact ETC 01 42 43 35 35) ou votre revendeur local. Merci de prendre en compte que la société ETC ainsi que ses filiales ne peuvent être tenues responsables en cas de dommage ou de blessure à la suite d’une mauvaise utilisation par une autre personne de la société ETC ou par un service de réparation agréé. Les éventuels dommages causés ne sont pas couverts par la garantie sur nos produits.
NE JAMAIS utiliser de spray ou de substance directement sur nos équipements

Comment nettoyer les surfaces de nos équipements

1. Déconnectez la prise électrique de l’équipement. Assurez-vous de l’éteindre suivant la méthode recommandée dans le manuel d’instruction et d’utilisation.
  2. Utilisez de l’air comprimé pour nettoyer les surfaces et zones difficiles d’accès (clavier, entre les touches...)
  3. Utilisez un chiffon en microfibre ou un chiffon avec douceur afin de retirer les dernières poussières.
  4. Si votre équipement est équipé d’écran tactile, il peut être facilement nettoyé avec un chiffon sec ou une microfibre, si des traces persistent sur votre écran, vous pouvez très légèrement mouiller votre chiffon ou microfibre.

Comment désinfecter les surfaces de vos équipements

ETC et High End System ne peuvent pas recommander de techniques spécifiques de nettoyage ou de désinfections, car cela pourrait endommager les finitions, l’électronique ou les écrans. ETC et High End System ne peuvent être tenus responsables en cas de dommage sur les équipements nettoyés/désinfectés.

Au vu des évènements en cours avec le Covid-19 ETC et High End System recommandent simplement de garder les mains propres durant l’utilisation du matériel et de respecter les consignes données par le gouvernement et les services sanitaires. Si malgré tout vous vouliez désinfecter votre équipement, ETC et High End System ne peuvent que vous recommander d’aller sur le site du gouvernement pour trouver un désinfectant correspondant à votre besoin, attention si vous utilisez de l’alcool ou d’autres désinfectant, vous pouvez endommager votre équipement.

Si vous utilisez n'importe quel liquide (dont nous ne pouvons pas recommander autre que de l'eau), utilisez-le UNIQUEMENT pour humidifier légèrement une serviette afin de la nettoyer. N'appliquez PAS de liquide directement sur un équipement.

Español

La información dentro del documento trata la asistencia de la detección de los problemas. Los cambios que pueda hacer son su responsabilidad. ASEGÚRESE de desconectar todo el equipo de la toma de corriente. Si no está seguro de qué hacer, por favor contacte con el teléfono de ETC 01 42 43 35 35 o su distribuidor local. Tenga en cuenta que ETC y sus filiales no son responsables de daños o lesiones causadas por el uso indebido por parte de servicios de reparación no autorizados. Cualquier daño causado no estará cubierto por la garantía de nuestros productos.

NUNCA utilice aerosol o sustancia directamente en nuestro equipo.

CÓMO LIMPIAR LAS SUPERFICIES DE SU EQUIPO

1. Desconecte el equipo de la toma de corriente. Asegúrese de apagarlo de acuerdo con el método recomendado en las instrucciones y el manual del usuario.
  2. Utilice aire comprimido para limpiar superficies y áreas difíciles de alcanzar (teclado, entre las teclas, etc.)
  3. Utilice un paño de microfibra o un paño suave para eliminar el polvo restante.
  4. Si su equipo está equipado con una pantalla táctil, puede limpiarse con un paño seco o una microfibra. Si persisten rastros en su pantalla, puede humedecer ligeramente su paño o microfibra.

CÓMO DISINFECTAR LAS SUPERFICIES DE SU EQUIPO

ETC ni HES pueden recomendar técnicas específicas de limpieza o desinfección, ya que esto podría dañar los acabados, la electrónica o las pantallas. ETC y High End System no se hacen responsables por daños al equipo limpiado / desinfectado.

Debido a COVID-19 ETC y HES recomiende mantener las manos limpias cuando use el equipo y respete las instrucciones dadas por el gobierno y los servicios de salud. Si aún desea desinfectar su equipo, ETC y HES solo pueden recomendarle que vaya al lugar que el gobierno dictamine para encontrar un desinfectante que satisfaga sus necesidades, tenga cuidado si utiliza alcohol u otros desinfectantes, puede dañar su equipo.

Si está utilizando algún líquido (que no podemos recomendar aparte del agua), utilizarlo SOLO para humedecer ligeramente una toalla para la limpieza. NO APLIQUE líquido directamente al equipo.